Навлизане в личното пространство от роднини е ситуация, която не

...
Навлизане в личното пространство от роднини е ситуация, която не
Коментари Харесай

Как да защитим границите си и личното си пространство?

Навлизане в персоналното пространство от родственици е обстановка, която не се харесва на никого. Дори най-добронамереното предпочитание за помощ от време на време е недопустимо.

Грижата за вилата и градината не е лека работа и изисква доста време и сила. А, в случай че вилата е остаряла и градината е изцяло изоставена, ще би трябвало да работите още повече. Ако имате малко дете и просто нямате време да мислите за това? Роднините могат да оказват помощ и това е положително решение на казуса. Вярно е, че от време на време въобще не желаете помощ, а досадните родственици я оферират непрекъснато.

Преди шест месеца снаха ми наследи солидна сума пари. Младите взеха решение да си купят дребна вила отвън града. Имаше доста работа по вилата и градината, само че никой не бързаше да я свърши.

По същото време снаха ми роди наследник. Сега младите напълно са ангажирани с бебето. Разбира се, това е вярно и се веселя, че най-сетне имат дете. Но някой би трябвало да се погрижи и за вилата.

Но аз съм подготвена да им оказа помощ. Наскоро се пенсионирах, нямам особени здравословни проблеми и се усещам добре. Бързо ще подредя нещата там и ще изхвърля всички ненужни отпадъци. Не е ли чудесна концепция?

Хубаво щеше да е да мога да прекарам известно време с внука си. Но снаха ми към момента не ме пуска покрай детето. Много съм афектирана. Благодаря на брачна половинка ми, че ме поддържа. Но най-малко мога да се погрижа за вилата!

Обмислях го дълго време и взех решение да кажа на сина си да ми създадат препис на ключа от вилата. Ще вървя от време на време там, ще шетам.

Отговорът на сина ми ме шокира. Той сподели, че вилата принадлежи на брачната половинка му и че не мога да вървя там без предизвестие, когато си желая.

След този диалог взех решение да обсъдя тази тематика персонално със снаха ми. Но тя също ми сподели, че нямат потребност от помощ и че последователно ще се оправят с всичко сами.

Вижте още: Издръжка на дете след бракоразвод: Житейска история

Не мога да ги схвана. Щях да отида, да засадя цветя. Догодина щях да засадя домати и краставици! Сега би трябвало да се преценявам със снахата, до момента в който реши да стартира ремонт.

Какво мислите вие за такова нахлуване в персоналното пространство от страна на свекървата?

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР