Научният спор за антителата вероятно ще продължи още години. Той

...
Научният спор за антителата вероятно ще продължи още години. Той
Коментари Харесай

След ваксинация или след преболедуване сме по-защитени от COVID-19?

 " Научният спор за антителата евентуално ще продължи още години. Той ще бъде в интерес на това, че каквито и да са равнищата – постоянно може да има пробив на антитялото. Тук приказваме за медико-нормативно условие. Тази граница сигурно демонстрира, че лицето е минало през инфекцията и антителата му са задоволително доста, с цел да кажем " оставете го за известно време ". Това съобщи в студиото на " Здравей, България " доктор Недялко Калъчев.

" При антителата не всеки път количеството значи качество. Моето мнение е, че паднем ли под 500 единици на антитела би трябвало да се имунизираме или да сложим 3-та бустерна доза ", добави доктор Калъчев.

" Ако имаме антитела значи, че инфекцията е минала през нас. Не е доста ясно какъв брой ни защищават тези антитела. Говорих с сътрудници от болница в София при които има интубирани пациенти с 4-цифрени стойности на антителата ", съобщи в ефира на NOVA доктор Аспарух Илиев.

" Има някаква отбрана, само че качеството на телата при всеки е друго. Науката няма безапелационен отговор по този въпрос и това е повода този способ да не се приема на всички места по света. България обаче се намира в пагубна обстановка ", добави експертът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР