Научен експеримент показва, че комарите непрекъснато се привличат от въглероден

...
Научен експеримент показва, че комарите непрекъснато се привличат от въглероден
Коментари Харесай

Разкриха как комарите избират жертвите си! Ето защо може да сте една от тях!

Научен опит демонстрира, че комарите непрестанно се притеглят от въглероден диоксид, който по състав прилича въздуха, който човек издишва. Усещайки " аромат " на въглероден диоксид, комарите се пробват да кацнат тъкмо там, където локализират " тъмното леке ". Какво е това леке - особено направено на стена на аеродинамичен тунел леке, което да е контрастно за човешкото око. Идеята е да се отделят образните (петно), температурните и обонятелните (въглероден диоксид) патогени.

Експериментът демонстрира следното - в случай че върху петното не бъде " нанесен "   въглероден диоксид или няма особено загрята стъклена плочка, имитираща човешко тяло, комарите не се стопират върху петното. В противоположен случай, те кацат тъкмо там - върху " образния патоген ". Комарите обръщат внимание на образните тласъци едвам откакто усетят характерна " миризма ", което допуска, че обектът е някъде наоколо. Така насекомите не се подлъгват да " нападат " растения да вземем за пример.
 Трети случай на рискова зараза в Украйна (ВИДЕО) Трети случай на рискова зараза в Украйна (ВИДЕО)
От началото на годината в Киев са регистрирани три случая на рядко и рисково инфекциозно заболяване - дирофилариоза. То се разпространяв...

Заключения

На къси дистанции насекомите могат да усетят топлината и да се втурнат към източника. Миризмата е сериозен фактор за комарите при установяване на идната им плячка.

Миризмата на тялото може да накара комарите да бъдат по-привлечени от някои хора, в сравнение с други. Но главното, от което се управляват комарите, е въглеродният диоксид, който се издишва от животни, чиито кръвни комари, по-специално хората, се хранят. Комарите могат да открият източник на въглероден диоксид на разстояние до 50 метра.

В последна сметка, провелите опита описаха тристепенна тактика за комарите да намерят жертва. Комарите се пробват да миришат - изключително при въглеродния диоксид - в радиус от 10-50 метра. След това те се доближават до източника на миризмата и се пробват да видят обекта от разстояние от 5 до 15 метра. Когато комарите се окажат на разстояние метър от евентуална жертва, те стартират да разчитат на топлината като ориентир.
 С домакински репелент дръжте комарите и кърлежите далеко С домакински репелент дръжте комарите и кърлежите далеко
Домашни съставки срещу комари и кърлежи Соево масло Соевото масло, постоянно употребявано в производството за репеленти за инсекти, осигу...

Колкото по-голям е човек, толкоз повече въглероден диоксид отделя. Ето за какво да вземем за пример комарите са по-привлечени от бременни дами.

Учените споделят, че колкото повече " избивате " комарите от пътя си, като маскирате аромата си и наличието си, толкоз по -вероятно е те да ухапят някой различен. Тъжното умозаключение на това проучване е, че от комарите е доста мъчно да се скриете.

Като опция можете да вземете другар със себе си и да го помолите да носи ярка тениска, както и да приказва по-високо.



Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР