Научен екип в Университета на Италианска Швейцария в Лугано проследява

...
Научен екип в Университета на Италианска Швейцария в Лугано проследява
Коментари Харесай

Виртуална реалност без неприятни физиологически ефекти?

Научен екип в Университета на Италианска Швейцария в Лугано наблюдава въздействието и усещанията във VR, оповестява swissinfo.ch.. В опит с 25 доброволци във виртуално увеселително влакче, трима са се отказали още в процеса на разходката, тъй като са се почувствали доста зле, до момента в който други са издържали до края, само че са се оплакали от гадене, световъртеж, главоболие, отмалялост и изпотяване - положение, известно като киберболест или болест на VR.

За софтуерните колоси това е проблем. Meta вложи обилни вложения в създаването на своята метавселената, само че за момента Microsoft влага още повече. Кратък обзор на пресата демонстрира, че киберболестта не е извънредно събитие. Медиите удостоверяват по-тежките ѝ прояви при по-дълъг престой във VR, като една опитала журналистка споделя, че от самото начало се е страхувала „ да не се срине на пода ”.

Според учени от Федералния софтуерен институт в Цюрих (ETH), киберболестта от десетилетия е една от главните спънки пред необятното нахлуване на VR. Те са...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР