Атрактивността на слънчевата енергия е не само нейната екологичност, но

...
Атрактивността на слънчевата енергия е не само нейната екологичност, но
Коментари Харесай

CES 2024: Слънчевата енергия “скри топката” на куп иновации

Атрактивността на слънчевата сила е освен нейната екологичност, само че и настоящата самостоятелност в снабдяването с сила. Може би и по тази причина тази година слънчевата сила господства на CES 2024, измествайки от светлината на прожекторите електическото и водородното зареждане,. Две компании вкараха мощно революционната концепция за светлината като източник на сила – едно схващане, което ще промени света, разяснява Euronews.

Американският стартъп Ambient Photonics сподели новата си слънчева клетка, която може да обезпечи непрекъсната мощ както навън, по този начин и в пространства. Според компанията, успеваемостта ѝ е три пъти по-добра от съществуващите слънчеви технологии. „ Слънчевите кафези на Ambient Photonics работят при слаба светлина, употребявайки революционни нови молекули и индустриални процеси, с цел да основат безконечен източник на сила “, изясняват от компанията.

С софтуерно нова, изцяло адаптивна слънчева клетка се показа и шведският стартъп за чисти технологии Exeger. Компанията е основала новаторски лек и еластичен материал, наименуван Powerfoyle, който преобразува в сила светлина с...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР