Във видео, публикувано в X/Twitter, д-р Готесман обяви: Щастлива съм

...
Във видео, публикувано в X/Twitter, д-р Готесман обяви: Щастлива съм
Коментари Харесай

Пенсионирана преподавателка дари $ 1 милиард за безплатно обучение по медицина

Във видео, оповестено в X/Twitter, доктор Готесман разгласи: „ Щастлива съм да споделя с вас, че от август тази година Медицинският лицей „ Алберт Айнщайн “ ще бъде безвъзмезден “.

Като преподавателка в колежа тя създава нови диагностични способи и лекувания за деца със усложнения в образованието. Ръководила е и стратегия за ограмотяване на възрастни.

Дарението е измежду най-големите, предоставяни в миналото на просветителна институция в Съединени американски щати, оповестява Times. Други огромни медии сравнявят жеста на дарителката с „ капризите ” на други милиардери като Илон Мъск, който „ даде Щатски долар 44 милиарда, с цел да съсипе Twitter ”, или Джеф Безос, който прекара „ 4 минути в космоса против Щатски долар 5 милиарда ”.

Д-р Готесман разполага с наследството на брачна половинка си, който ѝ остави забележителен портфейл от акции от BerkshireHathaway, мултинационалният конгломерат, на милиардера Уорън Бъфет. Пред Times доктор Готесман сподели, че съгласно желанието на брачна половинка ѝ, тя може да прави с акциите „ каквото счита за вярно ” – и незабавно е схванала какво - „ да...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР