Нациски скандал с големия Роджър Уотърс гръмна в Германия.На 17

...
Нациски скандал с големия Роджър Уотърс гръмна в Германия.На 17
Коментари Харесай

Панталонът на Роджър Уотърс разпали нациски скандал в Германия

Нациски скандал с огромния Роджър Уотърс гръмна в Германия.

На 17 май в берлинската зала " Mercedes-Benz Arena " по време на концерта си Уотърс е бил облечен в дълъг черен панталон с алена лента на ръката, заяви Би Би Си.
-->
Той също по този начин насочил реплика на картечница към публиката.

Показването на нацистки знаци, флагове и униформи е неразрешено в Германия. Въпреки това законите позволяват изключения по артистични или просветителни аргументи.

" Разследваме го по съмнение в подбудителство на социална ненавист, защото носеното на сцената облекло може да се употребява за прославяне или оправдаване на нацисткото ръководство, като по този метод се нарушава публичното успокоение ", съобщи представителят на полицията Мартин Халвег, оповестява БГНЕС.

" Облеклото прилича облеклото на офицер от Секретен сътрудник ", добави той. Якето на Уотърс включва алена лента на ръката с два черни кръстосани чука върху бял кръг. Някои консуматори на обществените медии показаха, че музикантът е носил същото облекло и на предходни концерти.

Символите са сходни с тези, които се появяват върху костюмите във кино лентата " Стената " от 1982 година, основан по едноименния албум на Pink Floyd, в който взе участие сътрудника му музикант, трансформирал се в деятел за мир - Боб Гелдоф.

В една от сцените Гелдоф играе рок звезда, която халюцинира, че води фашистки протест.

Полицейските управляващи обявиха, че откакто обвиняванията бъдат прегледани, казусът ще бъде предаден на прокурора, който ще реши по какъв начин да действа.

По време на осъществяването в Берлин на огромен екран се появиха имената на няколко умряли хора. Сред тях беше и Ане Франк - еврейска тийнейджърка, която умира в нацистки концентрационен лагер по време на Втората международна война.

По-късно Министерството на външните работи на Израел разкритикува музиканта в обществените медии.

 Нацистки скандал с Роджър Уотърс раздруса Германия

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР