Националното събрание на Виетнам прие закон, с който задължава световните

...
Националното събрание на Виетнам прие закон, с който задължава световните
Коментари Харесай

Facebook и Google ще съхраняват данните на виетнамските потребители на местно ниво

Националното заседание на Виетнам одобри закон, с който задължава международните софтуерни компании, в това число Фейсбук и Гугъл да съхраняват персоналните данни на локалните консуматори във Виетнам.
„Националното заседание на Виетнам утвърди закон за киберсигурността, който изисква от компании като Фейсбук и Гугъл да съхраняват в страната цялата информация за потребителите от Виетнам, както и отварянето на локални представителства“ — оповестява организацията.

По информация на организацията, законът е бил признат във вторник съвсем от 87% от парламентаристите. Заедно с това се отбелязва, че тази законодателна самодейност е провокирала рецензии от страна на виетнамското общество.

В неделя в страната бе извършен народен митинг против новия закон. Противниците на самодейността означават, че тя „ще ограничи свободата на словото“ и „може да нанесе вреди на икономиката“.

„Законът за киберсигурността е огромна крачка обратно за Виетнам. Той ще ограничи свободата на словото на хората и ще възпре задграничните вложители, защото мощно ще засегне бизнес климата във Виетнам“ — споделят специалисти.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР