Националното бюро на кредитната история (NBKI) на Русия, съвместно с

...
Националното бюро на кредитната история (NBKI) на Русия, съвместно с
Коментари Харесай

Данните на потребителите на руските социални мрежи официално се дават на кредиторите

Националното бюро на кредитната история (NBKI) на Русия, взаимно с компанията Mail.Ru Group сътвори онлайн услуга за инспекция на информацията за евентуалните кредитоискатели от обществените мрежи на компанията.
По този метод Бюрото ще може да събира и проучва потребителската информация в съветските обществени мрежи ВКонтакте и Однокласники. Информцията е на rbc.ru.

Банките нормално желаят от кредитоискателите даването на оптимално цялостната информация, която би могла да повлия не решението за кредитиране: кредитна история, кредитоспособност, месторабота и още доста други. Често банките желаят да разполагат и с информацията, която техните клиенти не желаят да споделят, само че която е обществена: да вземем за пример, информацията от обществените мрежи. Най-често тази информация се набира по поръчка на кредиторите, от външни софтуерни компании. По този метод по-добре може да се реши риска и да се намерят закъснелите длъжници.

Сега NBKI може непосредствено да употребява информацията от съветските обществени мрежи, принадлежащи на Mail.Ru Group. С технологията за събиране на потребителските данни се заема самата Mail.Ru Group и акцентира, че ще се събира само общодостъпната обществена информация. Не се оповестява по какъв начин ще се желае единодушието на потребителите за даване на тази информация на банките-кредитори.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР