Националният стадион Васил Левски се нареди до водещите спортни съоръжения

...
Националният стадион Васил Левски се нареди до водещите спортни съоръжения
Коментари Харесай

Стадион В.Левски с уникална система за видеонаблюдение

Националният стадион " Васил Левски " се подреди до водещите спортни уреди в Европа, откакто вкара в употреба една от най-модерните системи за видеонаблюдение.

В резултат на взаимната работа на екипа на Национална спортна база, която ръководи стадиона и компанията " Сектрон ", която осъществя видеонаблюдението, бяха инсталирани над 100 спомагателни камери към съществуващите досега. Те са с висока разграничителна дарба (4K) и могат да обезпечат нужната видимост, без значение от метеорологичната конюнктура, дистанцията, или възможни резултати от фоейерверки или други заслепителни пиротехнически средства. При снимане, всяка една оперативна точка има достъп от 3 разнообразни ъгъла.

Новата система за видеонаблюдение дава отговор на всички европейски стандарти, а също по този начин и на условията на ФИФА и УЕФА. Чрез нея всичките 41 500 места на стадиона към този момент могат да бъдат следени от органите на реда. Под видеоконтрол са още подстъпите към оборудването и всички входове.

С новата система за видеонаблюдение от Национална спортна база ще подсигуряват сигурността на феновете и участниците в мероприятията, провеждани на стадиона. Оперирането на камерите ще се реализира от построената за задачата зала за наблюдаване, която е оборудвана с професионални монитори с висока резолюция и нужния брой устройства за кратковременен запис на фрагментите. Ако има нарушаване, то може да бъде гледано в три разнообразни времеви диапазона.

Системата към този момент е в цялостна употреба като за един час запис употребява 6 терабайта дисково пространство. При което и да е мероприятие на стадиона, тя ще работи с цялостния си потенциал. Завършен бе и планът за видеонаблюдение на обществения паркинг на Национална спортна база, който се намира от страната на бранш " Г " на стадиона.

Независимо от тежките условия поради изключителното състояние НСБ съумя да модернизира базите си в София - " Арена Армеец ", народен стадион " Васил Левски " и зала " София ". На трите обекта бяха доста усъвършенствани звуковите системи, както и тези за надзор на достъпа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР