Националният шампион по хокей на лед Константин Михайлов ще бъде

...
Националният шампион по хокей на лед Константин Михайлов ще бъде
Коментари Харесай

Посланикът на Словакия прие легендата на българския хокей Константин Михайлов

Националният първенец по хокей на лед Константин Михайлов ще бъде въведен в интернационалната Зала на славата по време на 83-ото Световно състезание по хокей на лед в Словакия. Състезанието ще се организира сред 10 и 26 май т.г. в градовете Братислава и Кошице.

На среща с посланика на Словашката република в София Н.Пр.Мануел Корчек българският първенец описа историята на своята кариера, по време на която 28 пъти е представял България на международни шампионати. Той срещна дипломат Корчек с треньорската си активност сега. Двамата споделиха отзиви за вероятностите на българския и словашкия хокей на лед, както и съдействието сред двете страни, изключително при подготовката на млади спортисти.

Посланик Корчек акцентира, че тази забележителна премия е добра мотивация за младите хокеисти от всички страни.

“С наслада установявам, че групата на младите български хокеисти в околните дни ще вземе присъединяване в подготвителен хокеен лагер в Хемулиаково. Такъв вид действия подкрепят напредъка на спортистите, както и словашко-българското взаимно опознаване”, съобщи той.

На срещата участва и изпълнителният шеф на Българската федерация по хокей на лед Стоян Бъчваров. Обръщайки се към него, Н.Пр. Посланик Корчек пожела триумф на българския тим.

В края на април София ще бъде хазаин на международното състезание по хокей на лед, дивизия C.

„ Отношенията сред България и Словакия се затвърждават и от взаимните гостувания на треньори”, сподели словашкият дипломат и даде образец с Роберт Калабер, който ще посети София на треньорска задача за няколко дни.Така България ще се трансформира в осмата страна, показана в Залата на славата. Хокейната зала на славата със седалище в Торонто (Кан) е институция, в която се показват най-заслужилите персони в региона на хокея на лед.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР