Националният селекционер на мъжкия тим по волейбол - Пламен Константинов,

...
Националният селекционер на мъжкия тим по волейбол - Пламен Константинов,
Коментари Харесай

Константинов: Трудно е да си българин в България

Националният селекционер на мъжкия отбор по волейбол - Пламен Константинов, похвали момчетата си за успеха в първия мач от международното състезание, което се организира по едно и също време у нас и в Италия. " Лъвовете " се постановиха с 3:0 над Финландия, само че селекционерът не пропусна да разяснява и нападките преди старта на шампионата.
Стабилна България потегли с безапелационна победа на международното "Лъвовете " се постановиха с 3:0 над Финландия
" Според мен има въодушевление в тима. Може би в този тим нямаме суперзвезди и би трябвало да заложим на някакъв колектив и някаква единодушие. Всичките тези неща, които се изговориха за кавги, за разправии и така нататък са от хора, на които не сме им видели очите в залата. Това, че си бил волейболист и си играл волейбол в миналото, не значи, че си способен за всичко, а те се изричат за конюнктура в тима, за взаимоотношения. Твърдят, че са треньори, а не изясняват какво би трябвало да създадем, по какъв начин би трябвало да постъпим в някои обстановки, в които те не са били. Откъде знаят по какъв начин би трябвало да се постъпи? Така че това повече сплоти момчетата съгласно мен, тъй като и те го усещат. В последна сметка играят в България и желаят да усетят поддръжка. Много е мъчно да си българин в България! ", разяснява селекционерът след мача.

Снимка: Lap.bg

Той остана удовлетворен от показаното на игрището и съобщи, че играчите му ще бъдат подготвени за идващия тежък мач с Иран.

" Хубаво начало, чиста победа, като резултат най-хубавото, което можеше да чакаме за старт на международното състезание. Като игра, имаме доста плюсове, които да прибавим в идващите мачове, уповавам се. Това също ми дава оптимизъм, тъй като през днешния ден изиграхме един мач, в който не сработи нашата обсада най-много. Отдавам го и на това, че в доста от обстановките финландците не рискуваха, не търсиха риска, а търсиха повече топката да остава в игра. Имаме доста " пипнати " топки като проценти, което значи, че сме прочели играта на разпределителя им, само че успеваемостта ни на блок е ниска. Това е един от плюсовете, които ще се появят и ще ги прибавим в идващите мачове. И другото, на което би трябвало да обърнем внимание, че и във втория и третия гейм ние самите оставяхме финландците в играта. Имаше обстановки, в които, в случай че бяхме по-концентрирани и обработвали топката в контраофанзива и бяхме употребявали техните недостатъци, можеше резултата да е 20:10 примерно, а ние продължавахме да ги връщаме в гейма, което с по-опитен тим може да обърне мача. Това са елементи, които би трябвало да почистваме за напред. Ще се опитаме да им стъжним живота на Иран ", сподели Константинов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР