Националният селекционер Младен Кръстаич даде официалната си пресконференция преди утрешния

...
Националният селекционер Младен Кръстаич даде официалната си пресконференция преди утрешния
Коментари Харесай

Кръстаич преди мача с Черна гора: Сигурна е само смъртта, никой не ми оказва натиск

Националният селекционер Младен Кръстаич даде формалната си конференция преди утрешния първи мач за България от квалификациите за Евро 2024. " Лъвовете " одобряват Черна гора в Разград, а сръбският ни ментор изрази очаквания, че " трикольорите " ще започват с победа борбата за финалите в Германия.

" След четири мача, които изиграхме, и четири месеца пауза, стана време за европейските квалификации. Свършихме добра работа в този интервал, започнахме да построяваме тим с няколко опитни играчи и много млади, поставихме основите на един добър тим. След двата другарски мача идват мачове с точки. Групата е тежка, би трябвало да бъдем деликатни. Сърбия е огромният любимец, Унгария се показва мощно, Черна гора е обичайно добър тим, няма да бъде елементарно. Нашата цел е да продължим работата, която свършихме, да покажем оптималната централизация, ще изисквам от играчите да покажат оптимално своите благоприятни условия.
 Любопитна традиция: България в никакъв случай не губи, когато дебютира с нов екип
Любопитна традиция: България в никакъв случай не губи, когато дебютира с нов екип

" Лъвовете " към този момент са обличани в италианска марка

Не съм човек, който обича да крие нещата. След тренировката през днешния ден тогава ще разглася състава. Имате своите източници на информация по какъв начин да стигнете до състава, аз имам от три-четири дни концепция в главата си. В състава може да има както познати, по този начин и не познати имена. Важното е те да покажат най-хубавото против Черна гора. Очаквам тежък мач. Съперникът е равнопоставен на нас, само че имаме играчите с качества, с които да им се противопоставим.

Играем мач за мач. Сигурно е единствено, че човек ще почине. Трябва да сме съсредоточени във всеки мач. Ако зависи от мен, ще играем грозно във всеки мач, само че и да печелим. За играчите, които идват и не идват, умерено, това е моя работа. Къде бяхме в предишните квалификации? Колко българи играят в българските клубове? Когато пристигнах, споделих, че ще направя тим за европейски стандарти - физически, динамичност на срещите. Вече четири мача имаме зад нас, футболът е дълготраен развой, не може след един мач да кажем, че отиваме на СП или Екологичен потенциал, в случай че зависи от мен ще участваме 100 години. Играчите би трябвало да не идват тук като туристи, да идват с национализъм, чувал съм, че по този начин е било в предишното. Можем да върнем доверието на почитателите е треньорският щаб да работи и играчите да дават всичко от себе си. Във всички балкански страни се пита за какво този е викнат, за какво оня. Никой не ми оказва напън, аз самичък си оказвам напън ", сподели Кръстаич пред репортерите.
 България на Кръстаич още веднъж ще играе 3-4-1-2
България на Кръстаич още веднъж ще играе 3-4-1-2

Очаква се да заложи на дебютант
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР