Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседания. Едно

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе извънредно онлайн заседания. Едно
Коментари Харесай

Предлагат увеличение с 30% на заплатите на администрации, натоварени от пандемията

Националният съвет за тристранно съдействие организира изключително онлайн съвещания.

Едно от предложенията е нарастване с 30 на 100 на разноските за личен състав на администрации, които са натоварени с действия по преодоляване на пандемията и следствията от COVID-19, както и на администрации със чиновници „ на първа линия “, чиито отговорности включват обслужване и надзор „ на терен “, с директен контакт с други лица.

Визират се администрации, в които главните заплати на чиновниците са по-ниски спрямо други държавни институции, в дисонанс с размера на отговорностите им и директния риск за здравето.

Предвижда се нарастването на главните месечни заплати на чиновниците в съответните администрации – с не повече от 30 на 100 от досегашния размер, да влезе в действие от 1 август 2020 година

Социалните сътрудници не реализираха единомислеща поддръжка по Проекта на Постановление на Министерския съвет за допълнение на Наредбата за заплатите на чиновниците в държавната администрация.

От работодателските организации АИКБ и БСК не поддържат, а КРИБ и ССИ поддържат по принцип, като дават рекомендация за допълнение на претекстовете и даване от страна на вносителите на ясни финансови планове. От синдикалните организации – КНСБ и КТ „ Подкрепа “ поддържат плана на Постановление на Министерски съвет, като дават съответни бележки и оферти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР