Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе извънредно онлайн

...
Националният съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) ще проведе извънредно онлайн
Коментари Харесай

Удължаване на мярката 60 на 40 ще обсъждат в тристранния съвет

Националният съвет за тристранно съдействие (НСТС) ще организира изключително онлайн съвещание. Социалните сътрудници ще обсъдят план за промени с държавното разпореждане за. Предвижда се срокът на действието ѝ да бъде продължен до края на годината. Очаква се на съвещанието да бъдат дискутирани и разновидности за покачване на пенсиите през 2021 година, съобщи БНР. 
Основните промени в постановлението за мярката 60:40 плануват срокът на действието ѝ да бъде продължен от 1-ви октомври до 31-ви декември. 
 Безработицата доближи равнищата отпреди въвеждането на мярката 60 на 40 Безработицата доближи равнищата отпреди въвеждането на мярката 60 на 40
Безработицата у нас падна до равнището отпреди пандемията и въвеждането на така наречен мярка 60/40. Това сочат данни на Института за пазарна и...
Освен това средства за запазването на заетостта при облекчените условия, избрани към този момент за хотелиерството и ресторантьорството с новия дизайн на мярката, настоящ до момента, ще могат да се изплащат и за икономическа активност „ превоз “ - по-специално за така наречен " инцидентен транспорт " в туризма. Средствата за опазване на заетостта ще се пресмятат в размер 60 на 100 от осигурителния приход за август 2020 година Прецизира се методът за установяване на средствата, като това ще става на база на среднодневен застрахователен приход. 
Промените влизат в действие от 1 октомври. Заявленията, подадени преди тази дата, ще се преглеждат и финансират по досегашния ред. Според прогноза на Агенцията по заетостта, посочена в отчета на обществения министър до Министерски съвет към плана за промени, средногодишният брой на записаните безработни при сюжет за бързо възобновяване на хотелиерство и ресторантьорство и преработваща индустрия, се чака да доближи 253 000 души. А при положение, че това не се осъществя, се чака броят им да скочи до 274 000. 
Към 25 септември записаните в бюрата по труда са малко над 237 800 безработни. За съпоставяне, на същия ден през 2019 година, те са били 172 602-ма или има нарастване с съвсем 38%.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР