Националният съвет за интеграция на хората с увреждания подкрепи проекта

...
Националният съвет за интеграция на хората с увреждания подкрепи проекта
Коментари Харесай

Националният съвет за интеграция подкрепи закопроекта за хората с увреждания

Националният съвет за интеграция на хората с увреждания поддържа плана на Закон за хората с увреждания, квалифициран от Министерството на труда и обществената политика.
 Майките от Системата ни убива цяла нощ пред Министерски съвет, пуснаха придвижването по Дондуков
Това беше съобщено след края на съвещанието от министъра на труда и обществената политика и ръководител на съвета Бисер Петков на брифинг с омбудсмана Мая Манолова, заместник-председателя на НСИХУ Адриана Стоименова и Мая Стоицева, представител на майките на деца с увреждания.

Днес направихме първата стъпка за осъществяването на Плана за деяние за приемане на законодателство за хората с увреждания, който беше подписан на 9 октомври сред представители на държавното управление, омбудсмана, организациите на и за хората с увреждания и майки на деца с увреждания, сподели министър Петков.

През идната седмица следва планът да бъде разискван в Националния съвет за тристранно съдействие и Министерския съвет.

Целта е на 19 октомври законопроектът за хората с увреждания да постъпи в Народното събрание.

" Участниците в съвещанието се сплотиха към мнението, че законопроектът е първа стъпка към промяната на политиките на хората с увреждания, която ще им обезпечи повече права и по-висока финансова поддръжка ", оповестиха от пресцентъра на министерството на труда и обществената политика.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР