Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове

...
Националният съвет на БСП одобри 138 кандидати за общински кметове
Коментари Харесай

БСП с голям скок за изборите. 138 имена ясни

Националният съвет на Българска социалистическа партия утвърди 138 претенденти за общински кметове и листи за общински съветници. На съвещанието си през днешния ден управителният орган на социалистическата партия одобри и платформа за предварителни избори.

Донка Михайлова, кмет на Троян и сега, съобщи, че ще се кандидатира за четвърти мандат.
-->
Румен Овчаров беше сбит за упованията на Българска социалистическа партия за изборите и сподели, че са оптимистични.

На идващото си съвещание на 16 септември Народно събрание на Българска социалистическа партия ще утвърди и останалите претенденти за кметове и общински съветници.

В годините на ръководство на ГЕРБ беше построен модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклонение на публичен запас от българския и от европейския бюджет в големи размери. Този модел откри своята опора в локалната власт и пусна корени в нея посредством ръководените от ГЕРБ общини, оповестиха социалистите в специфична позиция.

Всички опити моделът да бъде разграден на централно ниво се сблъскваха с ловко окопаните в локалната власт негови метастази. Ето за какво, локалните избори на 29 октомври са от дълго време чакана опция за съществена смяна в ръководството на страната и дефинитивно секване на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне изпод, се споделя още в платформата на Българска социалистическа партия за изборите.

Българска социалистическа партия ще записва документите си за присъединяване в идните локални избори в ЦИК на 11.09.2023 /понеделник/ в 11.00 ч.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР