Националният план за справяне с пандемията е прах в очите ...

Националният план за справяне с пандемията е прах в очите

Балтов нападна властта.Присъда и за Омикрона

" Националният проект за справяне с пандемията е прахуляк в очите на хората ", съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по  депутатът от ПГ на ГЕРБ и някогашен шеф на " Пирогов " Асен Балтов.

 Той добави, че през последните пет дни имаме повече нови случаи на ковид, в сравнение с в най-големия пик на третата и на четвъртата вълна.

Друг проблем, съгласно Балтов, е че в проекта е заложено запълването на над 1200 интензивни кревати, а през последните талази сме стигали до над 800 настанени в интензивните браншове - тоест изчаква се прекомерно дълго преди да се вкарат най-строгите ограничавания.

Според Асен Балтов ограниченията у нас би трябвало да са по-затегнати, тъй като нямаме задоволителна отбрана против Омикрон. Освен това към момента никой не може да каже дали новият вариант се кара леко.

" Все отново новият проект на държавното управление е по-добър от проектите за справяне с пандемията на на служебното държавно управление ", означи Балтов.

" Омикронът влезе в Народното събрание. Един от първите, които се заразиха, е ръководителят на Народното събрание господин Минчев. Омикронът доста припомня за уханския вид. Ваксините и преболедувалите са пробити от него ", сподели още Балтов.

Даже и в предучилищна възраст има инфектирани към този момент. Границата влиза все по-надолу. Получава се това, което беше при първата вълна. Заразяват се първо децата и личния състав. Ако нямаме медици, кой ще лекува болните? ", попита той.

" За страдание, евентуално ще се наложи четвърта доза. Не по-късно от петия месец би трябвало да се постави втори бустер. Ако това не престава, другият вид е да се видоизмени имунизацията. С имунизацията управляващите сега изостават ", добави той.

Източник: standartnews.com


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg