Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20

...
Националният отбор по волейбол на България за мъже под 20
Коментари Харесай

Волейболистите до 20 години стартираха с победа на Европейския олимпийски фестивал

Националният тим по волейбол на България за мъже под 20 години записа сложна победа на старта на Европейския юношески олимпийски фестивал в Банска Бистрица (Словакия).

Тимът, воден от треньора Мартин Стоев, се наложи след петгеймова борба над Германия с 3:2 (19:25, 25:17, 19:25, 25:13, 15:8) в първия си мач от предварителната група.

По този метод младите „ лъвове “ потеглиха сполучливо в шампионата, който може да си съперничи по мощ с европейско състезание.

Реализатор за успеха на България бе Александър Николов с 27 точки (10 аса, 1 блок). Борис Начев приключи с 11 точки (4 блока).

Българските момчета не съумяха да влязат добре в дуела. Германците усетиха съмненията и се разиграха. Те поведоха с 15:11, задържаха разликата 20:14. Нашите съумяха единствено да се приближат до четири точки 17:21. Съперникът обаче още веднъж натисна и затвори гейма в своя изгода за 1:0.

Нашите възвърнаха увереността си и усъвършенстваха играта във втората част. Това незабавно даде позитивен резултат. На собствен ред съставът ни диктуваше напълно ситуацията за равенството 1:1.

Възходът от българска страна не бе удължен. След равностойна игра до 11:11, Германия още веднъж ни изненада. Противникът се откъсна с четири точки, резервира непоклатимост и още веднъж бе неосъществим, като поведе с 2:1 гейма. Притиснати до стената, волейболистите ни най-сетне демонстрираха на какво са способни и се върнаха в мача. Те сториха това по безапелационен метод. Намериха най-сетне ритъма си и оставиха противника на едвам 13 точки.

В пета решителна част младите лъвове “ бяха безкомпромисни. Използваха набраната инерция и поведоха още през цялото време. Не позволиха повече противопоставяне и завоюваха с крайното 3:2 след 103 минути игра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР