Националният отбор на Русия победи този Словения с резултат 2:1

...
Националният отбор на Русия победи този Словения с резултат 2:1
Коментари Харесай

Русия взе своето срещу Словения

Националният тим на Русия победи този Словения с резултат 2:1 в мач от втория кръг в група H на международните квалификации за Катар 2022 година. Артьом Дзюба откри в 26-ата, а в 35-ата минута удвои. Йосип Иличич върна едно попадение в 37-ата минута, което обаче се оказа незадоволително.

" Сборная " беше по-добрият отбор, като имаше още няколко отлични шанса да стигне и до по-изразителен триумф. Словенците не демонстрираха най-хубавата си игра и не сътвориха нищо забавно с изключение на попадението.

С този триумф възпитаниците на Александър Черчесов оглавиха групата с актив от 6 точки след два изиграни мача. Словения пък остава с три точки след триумфа в първия дуел. След три дни Русия гостува на Словакия, до момента в който Словения също гостува, само че на Кипър.

Срещата започва с лек напън на гостите, който обаче не докара до нещо рисково пред вратата на Антон Шунин.

В деветата минута пристигна и първата рискова обстановка в срещата, която бе на сметката на домакините. Марио Фернанед изведе в наказателното поле отдясно Рифат Жамалединов, който опита да откри собствен съотборник, само че се получи рикошет и топката излез в корнер. След неговото осъществяване състезател на Словения отклони с глава топката, която стигна до Георгий Джикия, който стреля от въздуха, само че Ян Облак сподели превъзходен инстикт и мазета.

Руснаците продължиха да натискат и в 21-ата минута бяха покрай гол. След осъществяване на корнер топката бе отклонена от Артьом Дзюба за Фернандес, който стреля с глава, само че на сантиметри над гредата.

Натискът на домакините даде резултат в 26-ата минута, когато поведоха. Александър Головин центрира отляво, получи се рикошет, а по-късно Дзюба игра с глава за Юрий Жирков. Бившият състезател на Челси овладя добре и върна за Дзюба, който с отличен удар от наказателното поле прати топката в долния десен ъгъл на Олак - 1:0.

В минутите след гола словенците погледнаха по-смело към вратата на своите домакини, само че удари на Йосип Иличич и Санди Ловрич прелетяха в навън.

В 35-ата минута обаче Русия удари за повторно. Головин стреля отвън наказателното поле, получи се рикошет, а по-късно топката се отби от напречната греда. Високият Дзюба обаче се пребори за топката в наказателното поле, задържа я добре и сред двама бранители на Словения съумя да стреля и откри за повторно десния низък ъгъл на Облак за 2:0.

Само две минути по-късно гостите върнаха едно попадение. Облак прати топката в половината на Русия, където Андрей Семенов игра с глава. Кълбото обаче доближи до Миха Зайч, който с едно допиране изведе Иличич, а футболистът на Аталанта означи свръхестествен гол, откакто стреля от въздуха пред наказателното поле и откри левия низък ъгъл на Шунин - 2:1.

Русия владееше повече топката при започване на втората част. Първата по-интересна обстановка пристигна в 51-ата минута, когато Жирков стреля от междинна отдалеченост, само че в навън.

В идващите минути и двата тима правеха много неточности в отиграванията си и чисти положения липсваха.

В 67-ата минута словенците имаха късмет да изравнят, когато Иличич бе открит в наказателното поле, само че ударът му бе избавен от Шунин.

Три минути по-късно Облак избави своя отбор от трето попадение. Грешка на резервата Нейч Скубич разреши на появилия се пък за " сборная " преди минути Вячислав Караваев да излезе очи в очи против стража на Атлетико Мадрид отляво в наказателното поле, който обаче мазета неговия удар в корнер.

Десет минути преди края на дуела топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на домакините, Шунин боксира, само че не задоволително добре, което разреши на резервата Дамян Бохар да стреля от въздуха, само че бе блокиран.

До края на дуела Русия не позволи нови рискове пред своята врата и се поздрави с втори следващ триумф в квалификациите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР