Националният отбор на Грузия допусна драматична загуба в домакинството си

...
Националният отбор на Грузия допусна драматична загуба в домакинството си
Коментари Харесай

Испания изкова драматична победа срещу Грузия

Националният тим на Грузия позволи трагична загуба в семейството си на Испания с резултат 1:2 в мач от втория кръг в група " В " на Световните квалификации за Катар 2022 година. Квича Кваратскелия откри резултата в 44-ата, а Феран Торес изравни в 56-ата минута. Дани Олмо пък донесе цялостния поврат и трите точки за " ла хала " в третата минута от добавеното време. Домакините приключиха срещата и с човек по-малко след аления картон на Леван Шенгелия в самия завършек на срещата.

Двубоят не предложи доста любопитни обстановки, с изключение на трите гола, което обаче в последна сметка се оказа задоволително за триумфа на испанците, които за втори следващ дуел демонстрираха някои съмнения и недостатъци в представянето си. Домакините пък могат да съжаляват за пропуснатата опция, защото не оставиха в доста шансове на противника си, само че все пак изгубиха.

С този триумф възпитаниците на Луис Енрике към този момент имат четири точки след два мача и, най-малко краткотрайно, оглавяват класирането в групата. Грузия са последни без извоювана точка в актива си. След три дни " ла хала " приема Косово, до момента в който грузинците се гостуват на Гърция.

Двубоят стартира с предстоящ напън на " ла хала ", като първата рискова обстановка пристигна в 11-ата минута, когато Феран Торес стреля в наказателното поле след малко безредие, само че вратарят на Грузия Гиорги Лория съумя да избие ориентирания в долния му ляв ъгъл удар в корнер.

В 18-ата минута и домакините заплашиха съществено вратата на Испания. Гурам Кашия съумя да засече топката сглава след центриране от корнер, само че Унай Симон сподели превъзходен инстикт и избави.

В идващите минути и двата отбора не успяваха да стигнат до качествени офанзиви, които да завръщат с заплаха за някого от двамата вратари.

Когато изглеждаше, че полувремето ще завърши без попадения, Грузия удари. Отар Китейшвили получи топката пред наказателното поле и я продължи наляво към Квича Кваратскелия, който влезе в пеналтерията и с прекрасен изстрел по диагонала съумя да препарира Унай Симон - 1:0.

На почивката за Испания се появиха Иниго Мартинес и Дани Олмо, които замениха Диего Йоренте и Брайън Хил. Малко по-късно и Тиаго Алкантара влезе в игра, като смени Фабиан Руис.

Испанците натиснаха и това даде резултат в 56-ата минута, когато изравниха резултата. Жорди Алба центрира отляво в наказателното поле, където Алваро Мората опита да отиграе топката с пета, само че несполучливо. Кълбото обаче стигна до Феран Торес на далечната греда, а футболистът на Манчестър Сити нямаше по какъв начин да сбърка от близка отдалеченост - 1:1.

В идващите минути Испания владееше повече топката, само че по този начин и не можеше да стигне до действителни рискове пред вратата на своите домакини.

В 77-ата минута Дани Олмо получи пред наказателното поле, влезе в него и стреля, само че неопределено.

Испанците стигнаха до цялостния поврат надълбоко в добавеното време на срещата. Алба откри Дани Олмо в половината на домакините, след което напредна и реши да опитва мощен шут от огромна отдалеченост, който мина през ръцете на вратаря Лория и се озова в мрежата му, с което донесе крайния триумф на иберийците.

Грузинците приключиха срещата с човек по-малко поради доста жестоко нарушаване на Леван Шенгелия, който влезе остро в краката на Педри.

Секунди по-късно бе даден и последния съдийски сигнал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР