Националният отбор на Еквадор, за който играе голмайсторът на ЦСКА

...
Националният отбор на Еквадор, за който играе голмайсторът на ЦСКА
Коментари Харесай

Еквадор ще участва на Мондиала, отхвърлиха жалбата на Чили

Националният тим на Еквадор, за който играе голмайсторът на ЦСКА - София Жорди Кайседо, ще взе участие на Световното състезание в Катар тази година. Това стана ясно, откакто ФИФА отхвърли жалбата на Чили за нередовна картотека на еквадорски национал.

" След разбор на мненията на всички заинтригувани страни и разглеждане на всички документи, Дисциплинарната комисия на ФИФА реши да приключи производството, формирано против Футболната федерация на Еквадор ", се споделя в известието на Световната футболна централа. Решението предстои на обжалване пред Апелативната комисия на ФИФА.

Преди месец ФИФА откри дисциплинарно дело против Еквадор по сигнал, че тимът е употребявал състезател с нередовна картотека в квалификациите за Световно състезание. Жалбата бе подадена от Чили и в нея се твърдеше, че бранителят Байрон Кастийо е роден в колумбийския град Тумако и не е имал право да играе за Еквадор.

Тимът приключи четвърти в квалификациите на зона “Южна Америка” и се класира на Мондиал 2022, където попадна в група с Катар, Нидерландия и Сенегал. Чили приключи седми в квалификациите, само че се надяваше да се класира служебно, в случай че ФИФА почете жалбата.

Решението постави край и на очакванията на европейския първенец Италия, който се надяваше да получи покана като най-добре класираният тим в ранглистата на ФИФА и по този начин европейските първенци ще пропуснат за втори следващ път Световно състезание.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР