Националният отбор на България по волейбол за девойки под 19

...
Националният отбор на България по волейбол за девойки под 19
Коментари Харесай

Волейболистките до 19 години ще играят за седмото място на олимпийския фестивал в Словакия

Националният тим на България по волейбол за девойки под 19 години ще играе за седмото място на Европейския юношески олимпийски фестивал в Словакия. Воденият от Мила Кьосева отбор загуби от Словения с 0:3 (23:25, 15:25, 24:26) във втория полуфинал за систематизиране на местата от пета до осма позиция.

В другия полуфинален мач Словакия победи Румъния с 3:0. Така в последния си дуел младите " лъвици " ще срещнат още веднъж румънките. Това ще бъде втора среща за двата противника. В груповата фаза нашите отстъпиха на северните ни съседки с 0:3.

Волейболистките на България имаха своите шансове, само че не съумяха да оползотворят преимуществото си. Националките направиха добър старт. Те поведоха с 8:4 и резервираха преимуществото си до 21:19. Словенките изравниха при 23:23. В решителните минути съперничките демонстрираха повече резистентност и завоюваха гейма, като поведоха с 1:0

Втората част бе напълно под диктовката на Словения за 2:0. Момичетата ни продължиха да се борят и се демонстрираха като равносилен противник в третата. В края словенките поведоха с 24:21, само че нашите изравниха при 24:24. За страдание още веднъж не доближи убеденост за по-голям поврат. Словения още веднъж наложи волята си, завоюва мача в три гейма за 80 минути игра.

Най-резултатна бе Виктория Коева с 8 точки (2 аса, 1 блокада), с по 7 точки приключиха Христина Пеева и Микаела Стоянова (1 ас, 1 блокада). За противника Иса Рамич бе изпълнител с 16 точки (2 аса, 1 блокада).

Двубоят за седмото място е на 30 юли (събота), от 09:30 ч. Срещата за петото място - сред Словения и Словакия, е от 11:30 ч.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР