Националният отбор на България по тенис постигна историческо класиране за

...
Националният отбор на България по тенис постигна историческо класиране за
Коментари Харесай

България стигна Световна група I за Купа Дейвис

Националният тим на България по тенис реализира историческо класиране за Световна група I за Купа Дейвис. Нашите поведоха с 3:1 победи при гостуването си на Нова Зеландия в Крайстчърч и завоюваха конфликта.

Третата победа беше реализираха от Димитър Кузманов. Мико сподели страховит темперамент и се наложи след 6-3, 5-7, 6-4 над Аджийт Рай. И то в мач, който беше пресечен за три часа поради дъжд.

Рай проби за 2-1 в първия сет и незабавно по-късно срещата беше прекратена. След подновяването на играта Мико завоюва пет следващи гейма от 1-3 до 6-3. Кузманов поведе с пробив за 2-1 във втория сет, само че позволи равнене при 3-3. А в края на сета Рай съумя да пробие още един път за 7-5.

Българинът сподели по-голяма класа в третия сет и поведе с пробив за 3-2. След това Кузманов беше постоянен на личен сервис и затвори мача след 3 часа игра..

„ Чувствам се ужасно пред толкоз български почитатели, които ни покрепяха от самото начало. От името на тима желая да благодаря на всеки, който пристигна с цел да ни поддържа от всевъзможни точки на Нова Зеландия и Австралия. Това беше доста значимо за нас и тази победа е за вас. Благодаря ви доста “, съобщи Кузманов.

По-рано през днешния ден Пьотр Нестеров и Александър Донски изиграха доста мощен мач на двойки, само че отстъпиха на експертите Майкъл Винъс и Артьом Ситак след 4-6, 6-3 и 3-6.

Вчера. Лазаров се наложи над Аджийт Рай, а Кузманов победи Киринпал Пану.

Капитан на България е Валентин Димов. Асистенти на Димов са кондиционният треньор Кирил Симеонов, масажистът Любомир Панев и лекарят на тима проф. доктор Георги Попов.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР