Националният отбор на България по ръгби затвърди възходящата линия при

...
Националният отбор на България по ръгби затвърди възходящата линия при
Коментари Харесай

Тимът на България по ръгби стартира с победа в горната дивизия

Националният тим на България по ръгби затвърди възходящата линия при френския си селекционер Ромен Балмис и стартира с победа присъединяване си в по-горната дивизия, за която се класира след паметния триумф с 54:13 над Турция на 7 май в София.

Сега българските ръгбисти записаха впечатляващото 23:14 при гостуването си против Малта. Победата е още по-ценна, защото в състава липсваха главният капитан Петър Николов, който стана татко преди дни, както и любимецът на българската ръгби аудитория Ивайло Иванов. Той пък е зает в своя клубен тим във Франция, където към този момент е играещ треньор.

Въпреки това България стартира устремно на стадион " Хибърниънс " в град Паола и на почивката водеше с 16:0. Сред най-запомнящите се моменти през първата част бяха есе на Илия Димитров и прецизен удар на Смилко Дебренлиев съвсем от центъра. Последният обаче бе заменен наложително през втората част поради сериозна контузия в дясната ръка.

България излезе на второ място в групата си с актив от 4 точки след тази победа. Начело е Кипър с 5 точки.

Следващият ни дуел е и последното домакинство на ръгби отбора ни за 2022 година - против Израел на 5 ноември, като дуелът най-вероятно ще се играе още веднъж на Националния стадион " Васил Левски ". В нашата група е и Словения, който е на последно място след загубата си от Кипър.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР