Националният отбор на България по хандбал ще играе срещу Чехия,

...
Националният отбор на България по хандбал ще играе срещу Чехия,
Коментари Харесай

България разбра съперниците си на ЕП по хандбал за юноши в Бургас

Националният тим на България по хандбал ще играе против Чехия, Фарьорски острови и Англия в груповата фаза на Европейското състезание за юноши до 18 години в Бургас през идващото лято. Това стана ясно след тегления през днешния ден чоп в централата на ЕХФ в австрийската столица Виена. Като хазаин България имаше преимуществото да избере в коя от двете предварителни групи да играе в първата фаза на конкуренцията.

Представителите на БФХ на жребия Теодор Илиев - началник спортни действия в БФХ, и Росен Добрев - ръководител на Организационния комитет на проявата и член на УС на БФХ, показаха група " А " след консултация със старши треньора на тима Десислав Симеонов. В група " Б " ще играят Беларус, Словакия, Финландия и Литва.

Първенството ще се състои в интервала 14-23 август 2020 година в новостроящата се " Арена Бургас ".

Във Виена беше теглен и жребият за първата фаза на Европейското състезание за младежи до 20 години в Латвия. България попадна в група " Б " дружно с Беларус, Северна Македония, Люксембург и Косово. Домакинът Латвия избра група " А " и ще спори с отборите на Румъния, Турция, Грузия, Англия и Белгия.

Европейското състезание за младежи в Рига е от 3 до 12 юли.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР