Националният отбор на България по футбол за юноши до 19

...
Националният отбор на България по футбол за юноши до 19
Коментари Харесай

Юношеските национали до 19 години този път се справиха с Азербайджан

Националният тим на България по футбол за юноши до 19 години победи с 2:1 връстниците си от Азербайджан във втората контрола сред двата тима в Сливен. Срещата е част от подготовката на националите за започващите през ноември европейски квалификации.

Българите имаха игрово превъзходство през съвсем целия мач. Първият гол падна в 33-ата минута, когато Преслав Боруков осъществя с глава след центриране от корнер на Доминик Янков. Преди това нападателят на Шефийлд Уензди, както и Валентин Антов направиха пропуски пред вратата на азерите.

Противно на логиката, в 42-ата минута Азербайджан изравни с първия си удар към българската врата. Камран Гулиев бе прецизен с компактен удар по земя от границата на наказателното поле.

Второто полувреме стартира с напън на българите и в 74-ата минута той бе ознаменуван с втори гол, чийто създател стана халфът на Пирин (Благоевград) Методи Стефанов. Кристиан Добрев центрира от корнер към Преслав Боруков, последва безредие в наказателното поле, само че топката попадна у Стефанов, който с прекрасен удар от дъгата пред наказателното поле я прати тъкмо под гредата за 2:1. До края на мача не се случи нищо по-интересно.

В първата контрола във вторник, още веднъж в Сливен, двата тима приключиха 0:0, като тогава българите удариха цели 6 греди.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР