Националният отбор на България по футбол ще гостува за контрола

...
Националният отбор на България по футбол ще гостува за контрола
Коментари Харесай

Националите ще гостуват на световния шампион на 8 юни

Националният тим на България по футбол ще гостува за контрола против международния първенец Франция. Потвърждение за това бе обещано от БФС пред Dsport. Мачът ще се играе на " Стад де Франс " на 8 юни. Той ще съставлява генерална подготовка за французите преди присъединяване им на европейското състезание (11 юни - 11 юли), на което селекцията на Дидие Дешан е в група с сегашния отличник на континента Португалия, Германия и Унгария.

Това ще бъде 23-ият мач сред България и Франция в историята. До момента " петлите " са с по-добър баланс - 10 победи, против 8 за нас. Четири мача са приключили наедно. За последно двата отбора играха на 7 октомври 2017 година в международна подготовка в София, като тогава бъдещият първенец на планетата спечели с 1:0, с попадение на Блес Матюиди.

Контролата на " Стад де Франс " ще бъде третата за България против участник на Евро 2020 в рамките единствено на 9 дни. На 31 май националите ще играят против Словакия, като дуелът най-вероятно ще се организира в Австрия. В края на предходната седмица пък селекционерът Ясен Петров удостовери и, че ще гостуваме против Русия на 5 май в Москва. Тогава треньорът загатна, че се договаря и за трета инспекция, против доста мощен противник, а няколко дни по-късно въпросният мач с Франция бе доказан.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР