Националният осигурителен институт (НОИ) ще плати престоя на 43 000

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще плати престоя на 43 000
Коментари Харесай

НОИ праща над 40 хил. българи на рехабилитация


Националният застрахователен институт (НОИ) ще заплати престоя на 43 000 българи

в специфични заведения за рехабилитация и профилактика през 2017 година Това заяви доктор Николай Томов по време на Четвъртия годишен конгрес на Българския съюз по балнео и СПА туризъм, представен от Dnes.bg.

Пациентите имат право да получат помощта еднократно в една календарна година. Продължителността на профилактиките и рехабилитациите е 10 дни. Тази година ще се отпускат по 18 лв. за нощувка, като частичната парична помощ ще е 7 лв.. Освен това заведенията за рехабилитация имат правото да изискат доплащане за храна, само че от института няма да поемат спомагателни такси за резервации и други.

"Условието за приемане на тази помощ е да бъдат импортирани здравните осигуровки на лицето за 6 поредни месеца. Национален осигурителен институт изплаща средствата за не повече от 4 съществени диагностични и лечебни услуги на ден, като поема напълно средствата за нощувки и частична парична помощ за хранене “, изясни представителят на институцията.

Към 25 септември са получени удостоверения за 43 013 лица. Средствата са избрани в бюджета на Държавното публично обезпечаване (ДОО). Те са в размер на 20 млн. лв.. Очакваните разноски до горепосочената дата са 18,3 млн. лв., което значи, че Национален осигурителен институт ще заплаща приблизително по 426 лв. на човек за нощувки, храна и лечебни процедури .

Свързани публикации.. Рехабилитация на пациенти в следоперативния интервал 0 Под 2% от рисковите групи у нас са имунизирани против грип 0 Шест случая на туберкулоза в Търновско 0

Програмата има за цел да усъвършенства здравето на лицата в дейна възраст, както и да подкрепи връщането им в нормалната им фамилна, културна и работна среда, сподели още доктор Томов. И посочи, че Национален осигурителен институт работи сполучливо по нея от 1998 година, като тя дава

парични помощи за обезпечените лица и хора с пенсия за неработоспособност.

Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР