Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати пенсиите, отпуснати от Руската

...
Националният осигурителен институт (НОИ) ще изплати пенсиите, отпуснати от Руската
Коментари Харесай

Изплащат руските пенсии на над 5000 души у нас

Националният застрахователен институт (НОИ) ще изплати пенсиите, отпуснати от Руската федерация, на 5 458 правоимащи лица, живеещи на територията на България.

Сумите за първото тримесечие на 2022 година ще постъпят по банковите сметки на пенсионерите още през днешния ден, 18 март.

Общият размер на заплащанията е в размер на 620 326,58 евро, равни на 1 213 253,33 лева При преобразяване на съветската рубла към еврото от Пенсионния фонд на Руската федерация (ПФРФ) е употребен валутният курс, публично оповестен от Централната банка на Русия, настоящ към деня на сформиране на платежната ведомост - 10.03.2022 година, който е 1 евро = 126,43950 рубли.

Според съглашение от 2009 година сумите се изплащат от Национален осигурителен институт и ПФРФ на лицата с местоживеене на територията на другата страна всяко тримесечие до 10-о число на последния месец от интервала.

Възникналите компликации в връзката сред двете институции бяха преодолени в следствие от напъните на Национален осигурителен институт и паричният превод от съветската страна към този момент е реалност.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР