Парламентът реши да увеличи великденските надбавки за възрастните не с

...
Парламентът реши да увеличи великденските надбавки за възрастните не с
Коментари Харесай

Великденските добавки от 100 лева ще се изплащат по-рано с пенсиите

Парламентът реши да усили великденските надбавки за възрастните не с по 75, а с по 100 лв., само че единствено за пенсии до прага на беднотия. Към момента той е избран на 526 лв.. 

Депутатите отхвърлиха предлагането да има добавки за всички. Дебатът в зала прерасна в спор и взаимни обвинявания, че се прави предизборна акция. 

А от Национален осигурителен институт увериха, че ще изплатят пенсиите за май, дружно с добавката, по-рано.

ГЕРБ и Движение за права и свободи предложиха надбавката от 75 лв. да стане 100 за ниските пенсии. Българска социалистическа партия още по-далеч.

„ По 100 лв. за тези до 526 и по 50 лв. за всички останали ”, предложи Корнелия Нинова.

„ Как да обясня на индивида, който ще пристигна да ме пита: „ Аз взимам 527 лв., а съседът – 526. Защо за мен няма ” ”, съобщи Георги Гьоков от Българска социалистическа партия.

 istock istock  

Но единствено левицата остана зад това предложение. Зад концепцията по 100 лв., само че единствено за ниските пенсии, застанаха всички в залата, само че не и ПП-ДБ. Според тях пари за това не са заложени в бюджета и би трябвало да се въври към повдигане на пенсиите, а не да се вършат „ подаяния ”. 

„ Недейте да плашите хората, че по този начин се заплашва осъвременяването на пенсиите от 1 юли ”, прикани Севим Али от Движение за права и свободи. 

„ Ще подкрепим предлагането, само че на мен ми е чудно по какъв начин в този миг намерихте най-уязвимата група, каквито са пенсионерите, за предизборни пропаганди ”, сподели Цветан Прегов от Има Такъв Народ. 

И се стигна до спор кой е направил повече за българските пенсионери.

„ Хората, които държаха небогати пенсионерите и им подвигаха с под 1-2 лв. пенсиите на година в последните 12-13 години, научиха ги да им хвърлят на калпак пари от джипката и то дори това не са пари, а благодеяние ”, счита Искрен Митев от ПП-ДБ. 

„ Не споменавайте джипката. Докато я имаше, имаше и непоклатимост. Какво возите вие вашата джипка - на предната седалка пудел, откъм гърба -  контрабандисти ”, съобщи Марин Маринов от ГЕРБ-СДС. 

„ Освен пачките, пуделите, схемите ви през „ Митниците ”, вашето Министерство на вътрешните работи, някой гневно да пази и да изяснява, че 100 лв. за пенсионерите, са нещо доста. Вие сте безумци ”, съобщи Цончо Ганев от „ Възраждане ”.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР