Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз и

...
Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз и
Коментари Харесай

Митко Ценов остана далеч от финала на Световното

Националният ни рекордьор в бягането на 3000 метра стийпълчейз и европейски първенец до 23 години в тази дисциплинираност Митко Ценов се показа надалеч от най-хубавото си достижение, като не можа да реализира задачата си и да се класира на край на Световното състезание по лека атлетика в Лондон.

Ценов приключи 12-и в своята втора серия в дисциплината с резултат 8:45.21, който е с 20 секунди под персоналния му (и национален) връх и с 15 под върховото му достижение за годината. Серията бе извоювана от авансово посочения за любимец Еван Джагър от Съединени американски щати с резултат 8:20.36 секунди, като за финала по право се класират още Тафесе Себока с 8:20.48 и Йоан Коуал с 8:20.60. Езикиел Кембой остана четвърти с персонален резултат за сезона - 8:20.61 минути.

На тръгване за Лондон Ценов бе споделил пред Sportal.bg, че този сезон е упражнявал по-различно за да бъде в оптимална форма точно на Световното, като задачата му е класиране на край, единствено че това не му се удаде в британската столица.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР