Националният ни отбор по баскетбол на колички остана на трето

...
Националният ни отбор по баскетбол на колички остана на трето
Коментари Харесай

Националите на колички останаха трети в групата

 Националите ни по баскетбол на колички на косъм от поврат против Чехия
Националният ни тим по баскетбол на колички остана на трето място в група А на европейското състезание в Дивизия C, на което София е хазаин. Това стана ясно, откакто в последния си мач от груповата фаза през днешния ден отборът ни претърпя проваляне от Португалия с 34:72л осведоми bgbasket.com.

Така България приключва с баланс 1-2, до момента в който на четвъртата позиция остава Унгария без победа. Португалия и Чехия не престават към полуфиналите, като в пряк мач на следващия ден заран ще дефинират кой ще е първи в групата.

България и Унгария ще играят за систематизиране на местата от пето до седмо, дружно с последния тим от група B, който също още не е явен. По правилник, третият в група А (в случая България) ще играе непосредствено за петото място против спечелилия от мача сред останалите два отбора. Това значи, че на следващия ден нашите почиват, а на 3 август от 11:30 часа ще изиграят последния си дуел от шампионата.

Днешният мач против Португалия на процедура се реши още през първата част. Съперникът ни стартира срещата със серия от 17:0, а след 10 минути игра към този момент водеше с 25:2. Вторият интервал бе доста равносилен, като на почивката гостите имаха преднина при 39:15.

Португалия продължи да усилва задатъка си и след паузата, а преди последната част бе напред с 59:24. До края отборът поддържаше разликата в своя изгода и завоюва безапелационно.

Най-резултатен за българския отбор бе Мартин Иванов с 11 точки и 7 битки. Със 7 точки и 10 битки се регистрира Стюарт Олсън.

За противника Марсио Диас означи 20 точки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР