Над 350 български и чуждестранни студенти, докторанти и млади учени

...
Над 350 български и чуждестранни студенти, докторанти и млади учени
Коментари Харесай

Младежи от цялата страна участваха в 10-тия Фестивал Море и здраве на МУ-Варна

Над 350 български и задгранични студенти, докторанти и млади учени участваха в 10-тото юбилейно издание на неповторимия за България фестивал " Море и здраве “. Събитието се осъществя от Факултета по публично здраве на МУ-Варна и по традиция е част от  интернационалния календар, отдаден на Европейския ден на морето и на Европейската седмица на публичното здраве. Фестивалът се отличава със своя неповторим мултидисциплинарен метод, който обгръща всички посоки на публичното здраве, морската медицина, морелечението и физиопрофилактиката, кинезитерапията, здравната стопанска система и мениджмънт, както и биомедицинските технологии. Тази година фестивалът предложи богата стратегия от научни и просветителни събития, осведомителни акции, образователни практики на борда на транспортен съд за екологичен мониторинг, двигателни интензивности навън за жителите и гостите на Варна, както и културно-развлекателна стратегия да деца и възрастни.

Деканът на Факултета по публично здраве проф. Антония Димова откри фестивала с думите: " Създаден през 2015 година Фестивалът " Море и здраве “ е неповторим със своята разнообразна стратегия, която включва научни, спортни и културни събития. Вече 10 години с провеждането на събитието се опитваме да притеглим вниманието на студентите, експертите и обществеността към настоящите тематики за връзката сред морето и здравето, науката и публичния живот. “

В своето одобрение към участниците ректорът на МУ-Варна проф. доктор Димитър Райков посочи: " Съществуването на сходно събитие е от изключителна изгода за студентите и младите учени, както и за развиването на университетския живот на Университета. Участниците имат опция да надградят своя опит в научноизследователската си активност, да подобрят професионалната си подготовка, да получат на експертно равнище представянето на всички новости и модерни трендове в разнообразни посоки на морската медицина и здравното обучение “.

В научната конференция бяха показани близо 140 отчета на студенти и млади учени от партньорски университети в страната. На борда на кораба за екологичен мониторинг " Галакси Еко “ се организира и образователна процедура на студенти от свободноизбираемата дисциплинираност " Морски произшествия “.

Фестивалът приключи с културно-развлекателна стратегия на сцена " Раковина “ в Морската градина. На жителите и гостите на Варна бяха препоръчани интензивности в 4 паралелни модула – осведомителна акция, двигателни практики навън, концертна стратегия и рисунка на асфалт за децата.

В програмата участваха студенти и преподаватели от компетентност " Кинезитерапия “, които предложиха на публиката Йога и Ци Гун. По самодейност на Катедра " Оптометрия и професионални заболявания “, УС " Медицински оптик “ и Катедрата " Очни заболявания и зрителни науки “ се организира и осведомителна акция за профилактика на очите по тематиките " Компютърен зрителен синдром “ и " Можем ли да отваряме очите си под вода, до момента в който плуваме “, а също и анкета за запазване на очното здраве от UV лъчите. Най-малките участници във Фестивала участваха в рисунка на асфалт на тематика " Моето море “.

За положителното въодушевление на участниците се погрижиха надарените студенти на МУ-Варна и другари на Университета, които забавляваха публиката с музика, хип-хоп, национални танци и атрактивни спортни композиции. Фестивалът бе със специфичното присъединяване на мултинационалния мажоретен отбор и студентския танцов състав " Диана “ към Университета, студентите Виктория Гаджемова, Александър Петров, Виктория Панайотова, Никола Картелов, Илиян Димчев, дипломантът от МУ-Варна Мартин Янакиев, гост-изпълнителите Моника Парушева, Ива Генова и Хип-хоп групата " My Game Dance “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР