Норвегия реши да ограничи влизането на руски туристи в страната.

...
Норвегия реши да ограничи влизането на руски туристи в страната.
Коментари Харесай

Норвегия ограничава влизането на руски туристи

Норвегия реши да ограничи влизането на съветски туристи в страната. Решението идва като отговор на продължаващия спор в Украйна, наблягайки уговорката на Норвегия да застане до своите съдружници и сътрудници, предава News.bg.

Норвегия, член на НАТО, с граница разпростряла се близо 200 километра около Русия, в началото вкара ограничавания за съветските туристически визи през 2022 година Последните ограничения са стъпка напред в напъните на страната да отговори на това, което счита за неоправдана експанзия на Русия против Украйна.

Министърът на правораздаването Емили Енгер Мел акцентира, че този ход е в сходство с позицията на Норвегия за поддръжка на нейните съдружници и сътрудници против дейностите на Русия в Украйна.

Тя съобщи: „ Решението за стягане на разпоредбите за влизане е в сходство с метода на Норвегия за поддръжка на съдружници и сътрудници в отговор на противозаконната нападателна война на Русия против Украйна “.

Съгласно новите правила съветските жители, пътуващи за туризъм или други несъществени аргументи, ще влизат по-трудно в Норвегия. Въпреки това, страната е планувала някои изключения, като да вземем за пример визити на близки родственици, пребиваващи в Норвегия.

Решението на Норвегия отразява нейната продължаваща поддръжка за Украйна и нейния ангажимент да поддържа интернационалното право и ред. Чрез стягане на разпоредбите за влизане на съветски туристи, Норвегия изпраща ясно обръщение за взаимност с Украйна и нейните съдружници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР