Националният институт по метеорология и хидрология окончателно беше прехвърлен от

...
Националният институт по метеорология и хидрология окончателно беше прехвърлен от
Коментари Харесай

НИМХ окончателно е прехвърлен към Министерството на околната среда и водите

Националният институт по метеорология и хидрология дефинитивно беше трансфериран от Министерство на образованието и науката към Министерството на околната среда и водите.

Това записаха депутатите с измененията в Закона за водите, които бяха отлагани няколко пъти поради Държавния бюджет.

Институтът към този момент ще бъде на послушание на екоминистерството, а статутът на научна организация се резервира.

Имуществото, архивът, както и всички права и отговорности, в това число правото да образоват докторанти по упълномощени докторски стратегии, минават към структурата.

Генералният шеф ще се назначава и освобождава от отрасловия министър. Искането на ГЕРБ той да се избира по предложение на научния съвет на института беше отхвърлено.

Вицепремиерът по климатичните политики, министърът на околната среда и водите Борислав Сандов, който беше в залата по време на гласуването на окончателните текстове, съобщи, че това е единствено промяна на принципала и изрази вяра посредством разговор със чиновниците на Национален институт по метеорология и хидрология да работят в синхрон.

Промените провокираха съществено неодобрение измежду всички чиновници, които даже смъкнаха прогнозата за времето от уеб страницата на института.

Окончателното гласоподаване на текстовете се отлагаше няколко пъти поради главните бюджетни закони, които лишиха четири дни на депутатите.

 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР