Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде червен код

...
Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде червен код
Коментари Харесай

Червен код за опасен вятър е обявен за Враца и Монтана

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде червен код за рисково мощен вятър в областите Враца и Монтана. В Северозападна България се чакат ветрове със скорост над 120 км/ч.

Втора степен на предизвестие - оранжев код, работи за София-град и София област, както и за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Хасково и Кърджали. За всички останали области в действие е жълт код за рисково време.

Сигнали за нанесени вреди от мощен вятър се получават от цялата страна в службите за сигурност. Към момента има регистрирани 14 по-сериозни случая, като четири от тях са в София.

В столицата има откъсната част от железен покрив на постройка, само че няма информация за потърпевши жители при случая. Дърво е паднало на трамвайната линия на столичния бул. " Джеймс Баучер ". В други два от случаите дървета са паднали върху паркирани коли и са им нанесли материални вреди.

В страната най-вече са сигналите от Кюстендил. В три от случаите там са паднали дървета в градската среда, а при третия отново дърво е паднало на пътя за граничен пункт Гюешево и се е наложило той да бъде затворен, до момента в който клоните бъдат отстранени.

Във Враца има два сигнала за паднали дървета. По три са сигналите в Перник и Монтана. От основна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " обясниха, че и сега продължава обобщаването на ситуацията в страната.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР