Националният институт по хидрология и управление на водите в Румъния

...
Националният институт по хидрология и управление на водите в Румъния
Коментари Харесай

Румъния издаде червен код за опасност от наводнения

Националният институт по хидрология и ръководство на водите в Румъния издаде червен код за заплаха от наводнения в окръг Тимиш (Западна Румъния). Очакват се обилни нараствания на равнищата на реките.

Жълт код е в действие за окръзите Клуж, Бистрица-Нъсъуд, Сълаж, Марамуреш и Сату Маре.

Заради проливните дъждове и придошлите реки, 20 къщи, над 40 семейства и 100 имота аграрни земи в региона на река Бързава (окръг Тимиш) към този момент са наводнени.

„ Никой не прави нищо. Не почистват канавките и каналите. Затова всички са задръстени ”, оплакват се локалните поданици. Те са отправили безчет тъжби до Окръжния съвет и Префектурата, само че без резултат.

Само през 2016 година е имало шест наводнения.

Нестабилно остава времето в цялата страна. Очакват се проливни превалявания и увеличаване напразно в централната и в северната част на страната. Условия за стихии и градушки има в Южна Румъния.

В Южните и Източните Карпати поривите напразно ще надвишават 70 - 90 км/ч и ще има превалявания под формата на суграшица и сняг.

В региона на Борсек в Брашов вали сняг. В Марамуреш в северната част на страната снежната завивка доближи 85 см. Видимостта е понижена под 100 м. Движението се прави при зимни условия. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР