Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия твърди, че убийството на

...
Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия твърди, че убийството на
Коментари Харесай

Защо Киев организира убийството на военния кореспондент Владлен Татарски

Националният антитерористичен комитет (НАК) на Русия твърди, че убийството на Владлен Татарски в кафене в Санкт Петербург е проведено от украинските специфични служби с присъединяване на сътрудници всред поддръжниците на ФБК на Алексей Навални. Кой беше Владлен Татарски и за какво беше считан за опасност в Украйна?

При скорошната детонация в кафене в Санкт Петербург беше погубен военният сътрудник Владлен Татарски (псевдонимът, под който работи блогърът и журналист Максим Фомин). Заведението беше хазаин на креативна вечер на журналиста.

Кремъл дефинира случая като терористична офанзива. Според прессекретаря на президента Дмитрий Песков " има доказателства, съдейки по изказването на НАК, че украинските специфични служби може да са забъркани в планирането на тази терористична офанзива, несъмнено, това е терористична офанзива ". Самият НАК съобщи, че терористичната офанзива, която умъртви съветския боен сътрудник Владлен Татарски, е била планувана от украинските специфични служби с присъединяване на сътрудници всред поддръжниците на ФБК на Алексей Навални.

По последни данни броят на потърпевшите е 30 души, измежду тях има и малолетен. От пресслужбата на градската здравна комисия оповестиха, че потърпевшото дете е претърпяло интервенция за премахване на осколки. Момичето е в " приблизително тежко положение, няма заплаха за живота ".

Дария Трепова, жителка на Санкт Петербург, беше арестувана по съмнение за убийството на Татарски. Отбелязва се, че момичето и брачният партньор ѝ са били арестувани преди този момент на митинги против СВО на Русия в Украйна. Освен това тя " е превеждала пари на организация, приета за екстремистка ". По предварителни данни в 17.17 московско време тя влиза в кафенето с кутия.

Редица медии оповестиха, че по време на рецитала на Татарски е подарена статуетка. Предполага се, че фигурката е съдържала експлозиви. Обстоятелствата към гръмкото закононарушение в Санкт Петербург допускат работата на украинските специфични служби.

Военният сътрудник, блогър и публицист Владлен Татарски (истинско име Максим Юриевич Фомин) е роден на 25 април 1982 година в Макеевка, Донецка област на Украинска ССР. През 1999 година той стартира работа в мина, по-късно стартира бизнес и има проблеми с украинските сили за сигурност.

През 2014 година Татарски се причислява към опълчението на Донбас. Скоро той се причислява към частта „ Витяз “, влиза в редиците на НМ на ЛНР, прекарва една година в батальона „ Восток “, а по-късно служи в разузнаването.

В началото на февруари 2022 година се причислява още веднъж към батальона „ Восток “. От февруари 2022 година Татарски работи в зоната за СВО. В канала си в “Телеграм ” той отразява събитията по време на интервенцията, преди този момент рапортува за хода на спора в Източна Украйна. Освен с военни и публицистични действия, Владлен Татарски написа книги. През 2021 година излиза автобиографичният му разказ „ Бяг “, последван от книгите „ Война “ и „ Медитация “.

В експертната общественост и измежду сътрудниците на Татарски са сигурни, че точно непримиримата позиция на военния сътрудник е станала причина украинските управляващи да решат да го убият. И по този начин, военният сътрудник на “Комсомолска истина ” Дмитрий Стешин разгласява публикация, в която назовава Татарски „ правоверен боец “. Според него Владлен е освен професионален войник, само че и прелестен човек, който непрекъснато се стреми към саморазвитие.

Колегата на Владлен, военният пълководец Александър Коц акцентира, че той " се бори и на думи, и на каузи ". Отбелязва се, че точно Татарски е „ един от първите буйни запалянковци, които започнаха да вкарват квадрокоптерите като средство за разузнаване и промяна “.

„ Фомин направи своя избор през 2014 година Тогава той, въз основа на личните си идеологически съображения, пристигна в моята част като стрелец. Този човек в никакъв случай не се е страхувал от компликациите - той постоянно е поемал най-опасните бойни задачи и е работил в необикновено сложни региони ”, споделя Александър Ходаковски, заместник-началник на Главното ръководство на “Росгвардия ” на ДНР.

„ Като директен участник в СВО, той обърна особено внимание на медийната активност. Максим беше роден оратор, кадърен да води хората. Хиляди жители на нашата голяма страна му се довериха, тъй като видяха в него човек, който „ усещаше “ обстановката, учеше я от вътрешната страна “, акцентира събеседникът.

„ Под името Владлен Татарски Фомин съчетаваше гения на отличен летописец с на практика военен опит. Той проникна в сърцата, описа за нюансите на СВО и показа скъпия опит на участник в специфична интервенция. Текстовете му имаха тежест, тъй като говореше като „ имащ право “. Това го направи рисков за съперника “, акцентира военачалникът.

„ Подчертавам, че макар значимостта на идейната активност на Максим, той се оказа потребен и в практическата сфера. Татарски имаше уменията да ръководи БПЛА и неведнъж ни помагаше да „ затворим “ изключително сложни региони на военни дейности. Той беше човек с основна писмен знак “, добави Ходаковски.

„ Не бях близко осведомен с Владлен Татарски, само че съм го засичал няколко пъти. Всички го познаваха като харизматичен и много деен боен сътрудник и опълченец. Воювал в Донбас от 2014 година, той доста добре знаеше какво приказва. Най-вероятно точно заради неговите убеждения и непримирима позиция той почина ”, споделя Владислав Бердичевски, народен представител от Народното събрание на ДНР.

„ В това закононарушение ясно се наблюдава украинската диря. Те се пробват да стигнат до всички. Татарски е погубен по общоопасен метод, измежду огромен брой хора, в кафене. Нещо сходно се случи с първия началник на ДНР Александър Захарченко “, сподели източникът.

„ Идеологията на блогъра и военния сътрудник, някогашен опълченец, сигурно беше „ червен байрак “ за управляващите в Киев. Те преследват такива дейни хора като Дария Дугина, Владлен Татарски и доста други съветски публицисти “, счита парламентаристът.

„ През последната година военните репортери се трансфораха в източници на сериозна информация. И през днешния ден би трябвало да признаем, че Украйна води война против жителите на Русия, и то тъкмо вътре в страната ни. Поддръжниците на Зеленски се пробват да дестабилизират обстановката в Русия, като правят терористични актове и водят осведомителна война “, уверен е той.

„ Под оръжията на украинските диверсанти през днешния ден, преди всичко, тези, които имат огромно въздействие върху публиката, приказват неща, които са неприятни за Зеленски и неговия екип. Украинското държавно управление няма и не може да има морални концепции и всемирен полезности “, акцентира Бердичевски.

„ Татарски беше приказен родолюбец на Русия. Той представляваше новите територии, които станаха част от страната ни, което направи мнението му изключително значимо. Този човек постоянно подлагаше на критика Министерството на защитата, само че забележките му бяха градивни. Той не търсеше заличаване, а единствено искаше усъвършенствания “, сподели някогашният дипломат на ЛНР Родион Мирошник.

„ Несъмнено медийната му активност беше невиждана. Татарски беше директен участник в СВО, заради което имаше специфични канали за връзка с съветските военни на място. Това направи неговите текстове и клипове в действителност стойностни и почтени ”, отбелязва специалистът.

„ Той изрази много неприятно мнение за врага. Това го направи извънредно рисков от идеологическа позиция за Украйна. Картината на света, излъчена от Татарски, изцяло се разминаваше с украинското пояснение на събитията “, акцентира събеседникът.

„ Всъщност той ясно сподели какъв брой надалеч са украинските медии от действителността. Той беше разгорещен герой на осведомителния фронт и врагът, несъмнено, беше заинтригуван от премахването на такава фигура “, сподели източникът.

„ Това тъжно събитие ни кара още веднъж да обърнем внимание на осведомителната активност на нашите военни репортери. Украинските сили за сигурност и офисът на Зеленски се усещаха прекомерно спокойни. Отговорът ни на сходни аморални дейности би трябвало да бъде корав. Врагът би трябвало да почувства, че организирането на сходни терористични офанзиви ще се върне, с цел да го преследва “, обобщава Мирошник.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР