Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъди въвеждането на паневропейския пенсионен

...
Националния съвет за тристранно сътрудничество обсъди въвеждането на паневропейския пенсионен
Коментари Харесай

Тристранката обсъди възможността и за четвърта пенсия

Националния съвет за тристранно съдействие разиска въвеждането на паневропейския пенсионен артикул. Това е доброволна персонална скица за пенсионно обезпечаване, чиято цел е да се даде по-голям избор на обезпечените лица и да се увеличи конкуренцията.

След Тристранката, на която участваха и вицепремиерът Асен Василев, и общественият министър Георги Гьоков, само пред медиите приказва представителят на КТ „ Подкрепа “ Ваня Григорова, която изрази песимизъм към концепцията.

„ Ние не можем да изчислим какъв е коефициентът на заменяне на приходите след пенсиониране, тъй че да преценим дали този модел ще сработи или няма да сработи. Това допуска в допълнение непринудено обезпечаване в спомагателни фондове в страна, в която огромна част от популацията не се обезпечава в допълнение и в сегашните схеми заради елементарния факт, че няма спомагателни средства. Не може да се чака концепцията да помогне в допълнение пенсионните заплащания “, сподели Григорова.

И добави - нямало и задоволителни данни за заплащанията и на частните пенсионни фондове.

Обсъдено и е предложение на ГЕРБ, което не се приема от ръководещите, за записване на съответни равнища на възнаграждение за здравните служащи. КТ „ Подкрепа “ е за това, въпреки и ГЕРБ да го предложили лицемерно, защото са могли да го създадат до момента.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР