Националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR дава нов живот на

...
Националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR дава нов живот на
Коментари Харесай

„Умно село“ се завръща

Националната политематична телевизия Bulgaria ON AIR дава нов живот на популярната поредност от документални кино портрети на български актьори и интелектуалци „ Умно село “. Тя е едно от дребното излъчвания, които се задържат в народен ефир в продължение на над 20 години. Редовното й лъчение стартира през 1999-а, а заглавието е въодушевено от едноименния анимационен шедьовър на художника Доньо Донев.

Уникална в своя авторски почерк, с артистизъм, възприятие за комизъм и примес от документалност и нереалност, „ Умно село ” споделя за лица и събития, градили духовните пластове на нацията. Заради огромния си принос през годините, поредицата последователно се трансформира в нов Златен фонд на българската просвета. Колекцията  портрети за значимите персони, оставили отпечатъка си в историята ни, потегля в ефира на Bulgaria ON AIR на 19 юли и ще се излъчва всяка неделя, от 19:30 часа.

Съсценаристи, продуценти и режисьори на филмите са Владимир Люцканов и Антоанета Бачурова. „ Историите от „ Умно село ” – това в действителност са историите на едни хора, които живеели на едно място и видели огромен напън с всякакви неща, които им се случвали… “, показват шеговито поредицата нейните създатели, перифразирайки великия Доньо Донев, който дава името на поредицата.

„ Във времена на недостиг на идеали и престижи, аудиторията има потребност от срещи с хората, градили духовния слой на нацията. „ Умно село “ работи за опазване на паметта, за напомнянето, че сме част от една стойностна национална традиция. Радваме се, че поредицата се завръща точно в ефира на Bulgaria ON AIR – телевизия, която от години дава естрада на качествените планове в областта на изкуството и културата “, показа създателят на „ Умно село “ Антоанета Бачурова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР