Националната ни по борба Юлияна Янева и нейният личен треньор

...
Националната ни по борба Юлияна Янева и нейният личен треньор
Коментари Харесай

Юлияна Янева пред БНТ: Това ще ни бъде втори финал с украинката, да видим какво ще се случи

Националната ни по битка Юлияна Янева и нейният персонален треньор Серафим Бързаков приказваха пред Българска национална телевизия, откакто

По време на шампионата на Стария континент Янева надделя поредно Ноеми Забадош и Несрин Баш, с цел да се класира за полуфиналите в категория до 68 кг, където тя завоюва служебно, защото нейната съперничка Адела Ханжличкова от Чехия не излезе на тепиха поради контузия.

" Първите две битки се получиха добре. За страдание, не съумях да си изиграя полуфинала, само че по този начин е било писано. Поради една или друга причина състезателката от Чехия не се яви, контузила се е очевидно, само че такива неща се случват ", стартира българската националка.

" Играем среща за среща. Първите два дуела се получиха добре, чакахме да играем и в полуфинала, само че очевидно момичето е получило травма. Ние обаче гледаме напред и би трябвало да се активизираме за на следващия ден ", показа нейният треньор Серафим Бързаков.

Двамата разясниха и идната битка с украинската Ала Балинска, която преди две години Юлияна в разногласието за златото на европейското състезание във Варшава, Полша, само че в по-горната категория до 68 кг.

" Още от дребна съм тренирана в този жанр и концепцията беше той (Серафим Бързаков) да ме поеме, когато стигна до възраст за дами. Това ще ни бъде втори край с украинката след 2021-а година, само че тогава играхме в по-горната категория. Ще забележим какво ще се случи на следващия ден ", съобщи Янева.

" Преди две години изпуснахме момента против украинката. Надявам се на следващия ден да подходим зряло и дай боже да се поздравим с триумфа. Трябва да проведем мача тактически вярно ", добави Бързаков.

Цялото изявление вижте във видеото!



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР