Националната метеорологична служба на САЩ обяви крайния червен режим на

...
Националната метеорологична служба на САЩ обяви крайния червен режим на
Коментари Харесай

Червен код за пожарна опасност е обявен в Калифорния

Националната метеорологична работа на Съединени американски щати разгласи крайния червен режим на пожарна заплаха за целия югоизток на щата Калифорния, предадоха международните организации.
В най-новата история на щата не е имало по-благоприятни за пораждане на пожари естествени условия, се споделя в предизвестие, оповестено на уеб страницата на службата. Тя предвижда през днешния ден комбиниране на прохладно време и ниска мокрота. Скоростта напразно ще доближава над 31 м/сек, а тук-там ще има и пориви от близо 36 м/сек. В тази конюнктура "всяко зараждащо подпалване ще се популяризира стремглаво ", показва службата.
Сложни естествени условия се чакат в южните елементи на щата Невада и в северозападните елементи на Аризона. Предупреждението остава в действие до 17.00 часа (по време на Западното крайбрежие на САЩ) в четвъртък.
На територията на Северна и Южна Калифорния бушуват 10 огромни горски пожара. На цялата територия на щата е въведено изключително състояние. Вчера губернаторът Гевин Нюсъм посетил пожарното огнище с повърхност от над 202 хектара в южна Калифорния. Пожарът наложил анулацията на образователните занятия в множеството учебни заведения в Санта Моника и Малибу, както и в Калифорнийския университет в Лос Анджелис. В зоната за евакуация в този регион са ситуирани над 10 000 жилищни домове и търговски обекти.
Силен пожар бушува и северно от Сан Франциско. От противопожарната работа на щата оповестяват, че от пламъци са обхванати общо 30 519 хектара, изгорели са 124 здания, в това число 57 жилищни домове. От регионите, застрашени от огнената буря, са евакуирани общо 156 000 души. Досега пожарникарите са съумели да погасят пламъците на към 15% от горящите площи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР