Националната хокейна лига (НХЛ) и представителите на профсъюза на играчите

...
Националната хокейна лига (НХЛ) и представителите на профсъюза на играчите
Коментари Харесай

Започват преговори за подновяване на сезона в НХЛ

Националната хокейна лига (НХЛ) и представителите на профсъюза на играчите разискват опцията за възобновяване на сезона, оповестява "Ню Йорк Поуст ".

Редовният сезон на НХЛ беше преустановен на 13 март за неопределен срок заради пандемията от ковид. По-късно Лигата дефинира интервал на самоизолация до 30 април. Според изданието, НХЛ е основал работна група, която ще избере разновидности за рестартиране на сезона.

В договарянията с управлението на НХЛ участваха комисионерът на Лигата Гари Бетман и неговият заместител Бил Дейли. Интересите на съюза на играчите са защитавали Джон Таварес, Конър МакДейвид, Джеймс ван Риймсдайк, Рон Хейнси, а в договарянията са взели участие и медицински специалисти. В момента страните не разискват елементи, а създават обща идея за възобновяване на сезона.

Преди известно време Бетман съобщи, че НХЛ обмисля да завърши сезона с мачовете в четири зали и без фенове, а "Ню Йорк Поуст ", базирайки се на свои източници, отбелязва, че главните претенденти за останалите мачове са градовете Торонто и Кълъмбъс.

Изданието обаче твърди, че окончателното решение за подновяването на сезона ще бъде взето от локалните управляващи и министерството на опазването на здравето. Според проекта, всички тимове ще проведат подготвителни лагери до три седмици на избрани централизирани места.

Националната хокейна лига към момента не е обсъждала присъединяване на играчи от Лигата в олимпийските игри през 2022 година. По-рано президентът на Международната федерация по хокей на лед Рене Фазел съобщи, че въпросът по отношение на присъединяване на играчите на НХЛ в олимпийския шампионат в Пекин може да бъде решен идната пролет.

"Няма полемики за присъединяване на ограчите от НХЛ на Олимпиадата през 2022 година. Има по-важни цели, свързани с продължаването на сезона ", сподели Бил Дейли за ТАСС.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР