Националната асоциация на зърнопроизводителите в България излиза на ефективни протести

...
Националната асоциация на зърнопроизводителите в България излиза на ефективни протести
Коментари Харесай

Зърнопроизводители излязат на протест заради вноса от Украйна

Националната асоциация на зърнопроизводителите в България излиза на ефикасни митинги идната седмица. Решението е било взето на провело се през днешния ден изключително съвещание на Управителния съвет. От Асоциацията плануват да разположат земеделска техника по главните пътища, водещи към граничните пунктове с Румъния при Видин, Русе, Силистра и Кардам. Основното искане на земеделските производители е България да наложи несъгласие върху свободния импорт на продукция от Украйна. 

Протестните дейности ще се проведат на 29, 30 и 31 март. Искането на зърнопроизводителите е за България да не бъде удължавано действието на регламента за импорт на артикули от Украйна, уточни ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Костадин Костадинов. 

Решението на УС на НАЗ ще бъде изпратено през днешния ден до президента Румен Радев, министър-председателя Гълъб Донев и до министъра на земеделието Явор Гечев. Земеделците от Румъния също се готвят за митинги, възнамеряват се и взаимни дейности, оповестява БНР. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР