Националната агенция за приходите е отписала близо 10 млрд. лева

...
Националната агенция за приходите е отписала близо 10 млрд. лева
Коментари Харесай

НАП отписали 10 млрд. лева задължения в периода 2017-2020 г.

Националната организация за приходите е отписала близо 10 милиарда лв. отговорности за интервала 2017-2020 година, в това число 160 млн. лв. задължения на една компания. Това уточни служебният финансов министър Асен Василев на брифинг извършен през днешния ден в София, предава.

“Дотук очертахме една година на систематична липса на надзор, една картина, разрешила струпване на големи дефицити в системата - било посредством неплащане, било посредством кражба”, споделя той. Според него, от хазната изтичат сред 2 и 3 млрд лв. на година.

„ Това са пари, които вместо да отидат за пенсии и опазване на здравето, са били отписани и Национална агенция за приходите не са съумели да ги съберат. ", показва Василев. По думите му, първите 100 компании в листата с длъжниците дължат на хазната 2 милиарда лв.. Част от тези компании са работещи, което значи, че задълженията би трябвало да бъда събрани, отбелязва финансовият министър.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Европейската комисия увеличи прогнозата си за растежа на бълг...

Василев уточни, че стартира работа по план за електронно фактуриране, предрегистрационен Данък добавена стойност надзор. Освен това са планувани и други ограничения за възстановяване на събираемостта. Емитиране на нов държавен дълг не би следвало да се наложи през юни и юли, само че все пак съм помолил сътрудниците да приготвят издаване на дълг, въпреки че сега такава потребност няма, прибавя Василев.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР