Национална агенция за приходите (НАП) стартира кампания спрямо хора, лизингополучатели

...
Национална агенция за приходите (НАП) стартира кампания спрямо хора, лизингополучатели
Коментари Харесай

Кола на лизинг? Започват проверки на парите

Национална организация за приходите (НАП) започва акция по отношение на хора, лизингополучатели на леки коли. В хода на акцията ще се извърши разбор на типа на леките коли, предоставени на лизинг, размера на платените лизингови вноски от страна на лизингополучателите и съпоставянето им с заявените от тях приходи.

Заедно с тези ограничения Национална агенция за приходите ще продължи наблюдението на лица, закупили коли от висок ценови клас. При открити несъответствия сред заявените приходи и направените разноски ще бъдат предоставени контролни производства.

Обичайно при осъществяване на инспекции и проверки за сходство на имущество и приходи данъчните правят оценка цялото налично имущество на семейството - парцели в страна и чужбина, транспортни средства, банкови влогове, прехрана на живота, в това число екскурзии в чужбина, като осъществените разноски се съпоставят с публично заявените приходи.

Ако цената на имуществото надвишава приходите, недекларираната разлика се полза с налози и осигуровки за последните 5 години дружно с лихвите, а когато има данни за данъчни или осигурителни закононарушения, Национална агенция за приходите сезира прокуратурата за започване на наказателно произвеждане.

Кампанията съответствува със случая с някогашния министъ на финансиите Владислав Горанов.

 В петък (17 декември) Горанов той е опитал да влезе в Сърбия, само че на пункта му е било обявено, че автомобилът, с който се придвижва, се търси от съветското посланичество на Интерпол
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР