Националният отбор на България по волейбол за мъже допусна седма

...
Националният отбор на България по волейбол за мъже допусна седма
Коментари Харесай

Волейболистите ни отстъпиха на световния шампион Италия

Националният тим на България по волейбол за мъже позволи седма загуба в тазгодишното издание на Лигата на нациите.

Воденият от селекционера Джанлоренцо Бленджини отбор отстъпи пред международния първенец Италия с 0:3 (25:27, 20:25, 21:25) в зала " Арена Стожице " в Любляна във втория си дуел от група 5 в третата седмица на шампионата и остава с 8 точки на 14-ото място в подреждането с актив от три победи и седем провали. Италианците се върнаха към успехите след загубата от Полша в предходния си мач и оглавяват краткотрайното класиране с 24 точки след осем триумфа и единствено две провали.

В петък България ще се изправи против Куба в идващия си мач от Лигата на нациите в словенската столица.

След като Денислав Бърдаров влезе в игра при триумфа над Турция с 3:1 в предходния мач на България в Любляна, през днешния ден дебют направи и 20-годишният диагонал Венислав Антов.

Старши треньорът Бленджини не направи промени в стартовия състав и избра да стартират Симеон Николов, Димитър Димитров, Аспарух Аспарухов, Георги Татаров, Илия Петков, Алекс Грозданов и Мартин Божилов - либеро.

Най-оспорван бе първият гейм, в огромна част от който националите имаха преимущество и преднината им доближи 5 точки при 12:7 и 18:13. Италианците последователно изравниха играта и стигнаха до тъждество при 21:21. Грешки в нахлуване лишиха състава на България от опцията да завоюва първата част, която италианските волейболисти затвориха при 27:25, възползвайки се от третия си геймбол.

Неточностите в нахлуване за българските волейболисти продължиха и през втория гейм, а и сервисът на националите не спореше. Българският тим записа общо 30 неточности и едвам 2 точки от начален удар.

Италианците се откъснаха с поредност от 3 точки в началните моменти на втората част. Българите върнаха интригата при 6:6 след обсада на капитана Грозданов и ас на Татаров, само че неточности в нахлуване дадоха самодейността за противника. Италия поведе с 6 точки при 16:10, а по-късно успяваше да поддържа разлика от 4-5 преди завърши сполучливо гейма при 25:20 и поведе с 2:0.

Световният първенец водеше играта и в третата част, като разликата доближи 7 точки при 16:9. Тимът на Италия си обезпечи пет геймбола при 24:19, пропусна първите два, само че при третия дуелът приключи при 25:21.

Дебютантът Венислав Антов бе най-резултатен за националния отбор на България дружно с Алекс Грозданов, като двамата осъществиха по 8 точки. Капитанът Грозданов направи 4 от точките си на обсада. Георги Татаров добави 7 точки.

Италианският отбор пътува за Словения без някои от главните си състезатели, които се готвят за идните Олимпийски игри в Париж.

" Имаме своите проблеми в офанзива. Изиграхме добър първи гейм, само че не успяхме да задържим постоянството в края ", разяснява помощник-треньорът на България Франческо Кадеду.

" Това е сериозен опит, макар че Италия играят с втория си тим – всички им състезатели са част от италианската Суперлига. Изпуснахме моменти в първия гейм и направихме доста неточности Бленджини изисква доста неща от нас. Разбира се, че не можем да победим, в случай че нямаме добър сервис ", съобщи след срещата националът Георги Татаров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР