Националката на България за Фед Къп Изабелла Шиникова отпадна във

...
Националката на България за Фед Къп Изабелла Шиникова отпадна във
Коментари Харесай

Шиникова отстъпи на Сакари в Рабат

Националката на България за " Фед Къп " Изабелла Шиникова отпадна във втория кръг на шампионата по тенис на червени кортове от сериите " Интернешънъл " в Рабат (Мароко) с награден фонд 250 хиляди $. 27-годишната Шиникова, която взе участие с " уайлд кард " в конкуренцията, загуби от поставената под номер 6 Мария Сакари (Гърция) с 4:6, 4:6 за 82 минути.

51-ата в международната класация Сакари взе първия сет с единствен брейк в петия гейм, а при 5:4 българката стигна до 40:15 при подаването на съперничката си, само че пропусна два следващи шанса за пробив и равнене на резултата. Във втората част Шиникова поведе с 3:0, само че със серия от пет следващи гейма 23-годишната Сакари пое контрола върху мача и стигна до крайния триумф.

Софиянката си обезпечи 30 точки за международната класация, в която заема 215-ото място сега, само че се чака да се завърне в топ 200 през идната седмица.

Шиникова продължава в конкуренцията на двойки. Тя и Ана Богдан от Румъния ще играят на четвъртфиналите против Олга Данилович (Сърбия) и Тамара Зиданшек (Словения).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР