Националистки антиимигрантски партии планират да обединят сили след изборите за

...
Националистки антиимигрантски партии планират да обединят сили след изборите за
Коментари Харесай

Националистки партии обявиха, че ще се обединят след евроизборите

Националистки антиимигрантски партии възнамеряват да обединят сили след изборите за Европейски парламент идващия месец в опит да основат нов блок, който да раздруса Европейския съюз, обявиха публични лица от четири групи, представени от " Ройтерс ".

 Националистки партии оповестиха, че ще се обединят след евроизборите
© Reuters

" Искаме да реформираме Европейски Съюз и Европейския парламент без да ги разрушаваме. Искаме да внесем радикална смяна ", съобщи Йорг Меутен, ръководител на евроскептичната партия " Алтернатива за Германия ". Пред кореспонденти той сподели, че новата група в Европейския парламент ще бъде наречена Европейски алианс за хората и нациите и в началото ще включва минимум 10 партии.

Италианския вицепремиер и водач на крайнодяснаат партия " Лига " Мтаео Салвини през днешния ден бе хазаин на среща на европейски крайнодесни партии в Милано. Освен " Алтернатива за Германия ", консервативната " Истински финландци " и дясната Датска национална партия дадоха обещание да поддържат самодейността.

Националистките партии в Европа споделят общи идеологически цели за ограничение на считания от тях за демократичен курс на Европейски Съюз и за връщане на пълномощия към страните членки. Те обаче постоянно имат доста разнообразни хрумвания за икономическата и обществената политика.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (207)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР